Colțunași cu vișine

coltunasi cu visine

De peste Prut vine rețeta asta minunată de colțunași cu vișine! Eu chiar vreau să o încerc pentru că nu am mâncat vreodată așa ceva! 

Ingrediente pentru colțunași cu vișine:

● 300 g făină

● 100 ml apă

● un ou

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 250 g vișine

● 4 linguri zahăr pudră
● un strop esență de migdale

Pentru servit:

● 100 g vișine

1. Vișinele curățate de sâmburi se taie mărunt și se pun să stea cu zahăr și esență de migdale.
2. Între timp, făina se pune în mijlocul mesei, se face un gol și se adaugă apa, oul și sarea. Se amestecă, apoi se frământă pentru a obține un aluat tare, care se lasă 30 de minute să stea deoparte.
3. Se întinde aluatul și se taie pătrățele care se umplu cu vișinele bine scurse și se lipsesc pe margini. După ce se pregătesc toți colțunașii, se fierb în apă cu un praf de sare. Când se ridică la suprafața apei sunt gata. Se servesc cu vișine proaspete. Sunt foarte buni și cu smântână și zahăr deasupra.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...