Colorează ouăle de Paști cu orez! Află care e secretul

cum se colorează ouăle de Paști cu orez

Urmărește clipul nostru și află cum se colorează ouăle de Paști cu orez. Le poți face împreună cu cei mici și poți folosi deopotrivă coloranți pentru prăjituri sau vopsea de ouă lichidă. Iar rezultatul în mod sigur îți va plăcea!

 

Iată cum se colorează ouăle de Paști cu orez și cum poți să obții o textură deosebită, pe care nu o poți obține vopsind ouăle în mod tradițional.

Nu îți trebuie decât o pungă de orez din cel mai ieftin și câteva sticluțe cu coloranți pentru prăjituri sau vopsea lichidă pentru ouă.

Cum se colorează ouăle de Paști cu orez

Câteva ponturi utile

Pune suficientă vopsea încât să acopere tot orezul din caserolă. Toate boabele trebuie să fie colorate pentru a colora ulterior coaja oului. Lucrează cât mai rapid, deoarece orezul absoarbe coloranții și se usucă în câteva ore.

Lasă ouăle să se usuce pe o farfurie, cu tot cu boabele de orez care s-au lipit de ele. După 10 – 20 de minute, când vopseaua este complet uscată, poți îndepărta boabele fără să strici modelul.

Aceste ouă nu pot fi date cu ulei să fie lucioase, în schimb au o textură deosebită și pastelată și vor arăta festiv în coșul tău cu ouă de Paști.

foto: Adina Stănilă

imagine: Libertatea pentru femei