Coaja de banană, de ce nu trebuie să o aruncăm

Coaja de banană, de ce nu trebuie să o aruncăm

Coaja de banană are proprietăți uimitoare în cosmetică, sănătate, boli de piele. Acestea sunt numai câteva dintre beneficiile sale.

După ce ai consumat banana, fructul sănătos, nu arunca cojile ci păstrează-le și află ce poți face cu ele.

În India, coaja de banană este folosită de mulți ani pentru proprietășile sale nutritive.

Nu folosești toată coaja, ci folosește o lingură pentru a lua restul de pulpă rămas.

Coaja de banană este un analgezic

Ameliorează durerile dacă pe locurile afectate masezi cu pulpa de pe coaja de banană.

Acnee și riduri

Bananele hrănesc pielea datorită antioxidanților, mențin pielea tânără. Aplică pulpa de pe coajă pe zonele cu probleme li lasă să acționeze pentru 30 de minute. Clătește la final.

Tratează psoriazisul

Coaja este un bun remediu pentru această afecțiune. Se pot aplica cojile proaspete direct pe zonele afectate. Are efect emolient și ameliorează mâncărimile și iritațiile.

Albește dinții

Freacă dinții cu coajă timp de două săptămâni. Lasă să acționeze cel puțin 10 minute, după care te poți clăti. Vei vedea că rezultatele nu se lasă așteptate. Este o metodă cât se poate de ieftină.

Elimină petele de pe piele

Pulpa adunată de pe coaja de banană va remedia această problemă și va ajuta la apariția petelor în viitor.

Ajută la slăbit

În fiecare zi, la masa de prânz, mănâncă două banane și pulpa de pe coajă. Sari peste cină. La micul dejun poți consuma meniul obișnuit. Poți pierde până la 5 kilograme pe lună dacă ții acest… regim.

Sursa Foto: Flickr