Ingrediente:

Pentru aluat clătite:

  • un litru lapte
  • un litru apă
  • un kg făină
  • un ou
  • 6 linguri ulei pentru prăjit
  • Pentru umplutura:

  • 300 g spanac congelat
  • 300 g telemea
  • 250 g șuncă
  • Pentru copt:

  • 250 ml smântână
  • 50 g cașcaval
  • 1. Spanacul congelat se pune în apă clocotită, se lasa 5 minute și apoi se scurge. Șunca se taie cuburi cât mai mici, se amestecă ușor cu brânza rasă și apoi cu spanacul.
    2. Toate ingredientele pentru aluat se amestecă, se strecoară și se
    coc clătitele.
    3. Se umplu clatitele cu amestecul de spanac, se pun într-o tavă de cuptor, se toarnă smântâna, se răzuie cașcavalul, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise