Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 100 g unt topit
  • sare
  • Pentru umplutură:

  • brânză cu mucegai albastru, după gust
  • salată, după gust
  • prosciutto crudo

  • 1. Pentru aluatul de clătite, făina se pune într-un vas, se face un gol și se adaugă gălbenușurile.
    2. Se amestecă cu o spatulă din lemn și apoi se toarnă laptele în fir subțire, amestecând continuu până se omogenizează totul. Se adaugă albușurile ușor bătute spumă, se amestecă, se pun un praf de sare și smântâna. Se amestecă bine, se acoperă cu un șervet și se lasă aluatul să stea o oră deopartesă se odihnească.
    3. Se prăjesc clătitele în untul topit, mai întâi pe o parte și apoi, când se întorc, se adaugă și brânza pe o jumătate a clătitei.
    4. Se mișcă ușor tigaia, se acoperă brânza cu clătita rămasă liberă și se scoate apoi pe farfurie. Se aduce la masă cu salată și prosciutto crudo, după gust.