Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt topit
  • 300 ml lapte
  • :Pentru umplutură:

  • 200 g șuncă
  • 150 g cașcaval
  • Pentru pane:

  • 2 ouă
  • pesmet auriu
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Se pune făina într-un vas și se face un gol la mijloc unde se adaugă ouăle, uleiul și untul topit. Se amestecă bine cu un tel, turnând laptele, iar când compoziția este omogenă, fără cocoloașe, se coc clătitele doar pe o parte, într-o tigaie fără grăsime.
    2. Se taie șunca și se așază pe fiecare clătită, apoi se presară pe deasupra cașcaval ras. Se împachetează clătitele.
    3. Se trece fiecare clătita prin ouă bătute și pesmet și se prăjesc în ulei. Se scot pe șervete de hârtie.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise