Clătite de post cu apă minerală pufoase – gustoase și simplu de preparat

tigaie in care se coace o clătită de post

Clătitele de post cu apă minerală pufoase sunt o opțiune foarte bună pentru micul dejun sau pentru răsfățul tău dulce în zilele de post. Iată cum să prepari foarte ușor clătite de post cu apă minerală pufoase! Găsești în continuare și alte două rețete de clătite de post foarte gustoase și ușor de făcut!

Clătite de post cu apă minerală pufoase

Clătitele de post cu apă minerală pufoase

Ingrediente:

– 350 g făină

– 250 ml apă minerală

– 4 linguri ulei

– o fiolă esență de vanilie

– un vârf de cuțit sare

– o lingură zahăr

– 1/4 de linguriță praf de copt

Pentru prăjit:

– ulei de floarea-soarelui

Pentru servit:

– gem, după gust

Mod de preparare:

1. Se pun într-un vas făina, sarea, praful de copt, zahărul și se amestecă. Se face apoi un gol la mijloc și se toarnă uleiul, esența de vanilie apoi apa minerală, treptat și se amestecă până la încorporare.

2. Se obține un aluat ușor lichid.

3. Se încinge tigaia de clătite unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui și se pune câte un polonic de aluat. Se coc clătitele pe ambele părți și se scot pe o farfurie.

4. Se servesc cu 1-2 lingurițe de gem, după preferință.

 

Clătite de post cu apă plată

clătite de post cu apă plată

Ingrediente:

– 400 g făină

– 700 ml apă

– un praf sare

– 5 linguri ulei

– ½ de linguriță bicarbonate de sodiu

– linguriță zeamă de lămâie

– o lingură zahăr

– o fiolă esență de vanilie

– o fiolă esență de rom

Pentru prăjit:

– ulei de floarea-soarelui

Pentru servit:

– gem sau miere

– fructe, după gust

Mod de preparare:

1. Se pun într-un vas făina, sarea, bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lămâie, zahărul și se amestecă. Se face apoi un gol la mijloc și se toarnă uleiul, esența de vanilie, esența de rom, apoi apa, treptat și se amestecă până la încorporare.

Trebuie să se obțină un aluat ușor lichid. Dacă este prea lichid se mai adaugă făină, iar dacă este prea gros, se mai toarnă puțină apă.

2. Se încinge tigaia de clătite unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui și se pune câte un polonic de aluat. Se coc clătitele.

3. Se servesc cu gem, miere sau fructe, după preferință.

 

Clătite de post cu banane

clătite de post cu banane

Ingrediente:

– 2 banane bine coapte

– 400 ml lapte vegetal (de soia, de migdale, de cocos)

– 250 g făină

– 1/4 plic de praf de copt

– o lingură zahăr

– 3 linguri ulei de floarea-soarelui

– o fiolă esență de vanilie

Pentru prăjit:

– ulei de floarea-soarelui

Pentru servit:

– gem, miere, fructe uscate sau proaspete

Mod de preparare:

1. Se pun într-un vas făina, sarea, pragul de copt, zahărul și se amestecă. Se face apoi un gol la mijloc și se pune bananele mărunțite cu furculița, se toarnă uleiul, esența de vanilie, apoi laptele vegetal, treptat și se mixează până la încorporare.

2. Se va obțină un aluat ușor lichid. Dacă este prea lichid se mai adaugă făină, iar dacă este prea gros, se mai toarnă puțin lapte vegetal.

3. Se încinge tigaia de clătite unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui și se pune câte un polonic de aluat. Se coc clătitele și se servesc apoi cu gem, miere sau fructe, după gust.

Sursa foto: 123rf