Clătite daneze cu umplutură

clatite daneze cu umplutură

Aceste clătite daneze cu umplutură se numesc Aebleskiver și sunt un desert de vis, cu gust rafinat! Rețeta asta merită să fie cunoscută de cât mai multă lume dar trebuie respectată în totalitate pentru a obține gustul minunat! 

Ingrediente pentru clătite daneze:

Pentru aluat:

● 150 g făină

● 20 g zahăr

● 1/2 linguriță praf de copt

● 1/4 linguriță sare

● 2 ouă

● 250 ml lapte

● 30 g unt
● 1/2 linguriță esență de vanilie

● zahăr pudră pentru servit

Pentru umplutură:

● 60 g unt

● 40 g zahăr

● scorțișoară
● nucșoară

● un praf sare

● 2 mere ionatane

1. Pentru umplutură, în untul topit se pun zahărul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Se amestecă timp de 3 minute, se adaugă merele rase, se reduce focul și se lasă 10 minute amestecând mereu. Apoi, se lasă deoparte.
2. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, praful de copt și sarea. Separat, gălbenușurile se bat, se adaugă laptele, untul topit și esența. Ingredientele lichide se amestecă apoi cu cele uscate pentru a obține un aluat omogen. Se bat albușurile spumă și se adaugă cu delicatețe.
3. O formă de brioșe se unge cu unt topit și se pune o lingură de aluat în fiecare adâncitură. Apoi se pune o linguriță de umplutură care se acoperă cu o lingură de aluat.
4. Se lasă la copt 10 minute, se întorc, se mai lasă 10 minute, se scot și, după ce s-au pregătit toate, se presară cu zahăr pudră și se servesc simple sau cu fructe, după gust. Dacă îți plac mult deserturie cu mere trebuie să încerci și această prăjitură cu mere!

 

Sursa foto:Shutterstock