Clătite cu carne

Clătite cu carne

Familia mea adoră orice soi de clătite dar eu știu sigur că aceste clătite cu carne sunt preferatele lor! Mâine le fac o surpriză și le pregătesc clătite!

Ingrediente:

  • 10 clătite
  • Pentru umplutură:

  • un piept de pui
  • 2 linguri ciuperci conservate
  • 25 g unt
  • 1/2 legătură mărar
  • o lingură smântână
  • sare
  • piper
  • 1. Se pregătește întâi umplutura, pentru care se pune carnea de pui tăiată cubulețe la călit, în unt topit. Se presară cu sare și piper și, după ce a devenit albă, se pun ciupercile trecute sub un jet de apă, bine scurse și tăiate cât mai mărunt.
    2. Se lasă pe foc 10 minute, se trage tigaie de pe foc și se pun smântâna și mărarul.
    3. Se coc clătitele după metoda proprie și, după ce se întorc, se pune umplutura, într-un strat nu foarte gros.
    4. Se lasă câteva secunde și apoi se împachetează în patru sau se pliază în două. Se aduc la masă cu mărar deasupra și, eventual, smântână alături.