Ciuperci umplute în sos vin

ciuperci-umplute-in-sos-de-vin

Îmi plac ciupercile gătite în toate felurile dar ciupercile umplute în sos de vin sunt slăbiciunea mea și a familiei mele. Încercați-le! Or să vă placă și vouă! 

Ingrediente pentru ciuperci umplute în sos de vin:

● 12 ciuperci albe
● 2 linguri pesmet

● 100 g telemea
● câteva fire pătrunjel

● cimbru
● piper

● 100 g unt

● 100 ml vin alb

1. Se desprind piciorușele ciupercilor, se curăță și se taie mărunt.
2. Pălăriile se curăță, nu se spală, se așază în tava de copt cu puțin unt în ele, din cele 100 g.
3. Se amestecă piciorușele ciupercilor cu brânza trecută prin răzătoare, pătrunjelul tocat mărunt, piper și se umplu pălăriile.
Se presară cu pesmet și se repartizează din nou mici cantități de unt.
4. Se pune în tavă restul untului, se toarnă vinul, se presară cimbru și se lasă la cuptor 30 de minute. Fiecare porție de ciuperci umplute cu sos de vin se servește aproape fierbinte.

Sursa foto:Shutterstock