Ciuperci cu cartofi gratinați

Ciuperci cu cartofi gratinați

Ciuperci cu cartofi gratinați…mâncărică ieftină și bună!

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 6 cartofi
  • o ceapă
  • 4 felii bacon afumat
  • 200 ml supă
  • 150 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 1. Baconul tăiat cât mai mic se pune la călit în tigaie, apoi se scoate.
    2. În grăsimea rămasă se pun la călit ceapa și ciupercile. Se lasă 15 minute, se potrivesc de sare și piper.
    3. Cartofii curățați se taie felii subțiri și, într-un vas de cuptor, se pun întâi ciupercile cu ceapa și deasupra cartofii.
    4. Se toarnă supa amestecată cu smântână, se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se dă la cuptor întâi 15 minute la foc mare, apoi 40 de minute la foc mediu. Se scoate folia și se mai lasă 20 de minute să se rumenească frumos.

    Sursa foto:Shutterstock