Ciulama de ciuperci cu smântână

Ciulama de ciuperci cu smântână

O porție aburindă de ciulama de ciuperci și smântână poate trezi pofta și celui mai pretențios mesean. Nu știi cum se face? Îți dăm noi rețeta!

Ingrediente

1 kg ciuperci proaspete

5 linguri făină

400 ml smântână de gătit

50 g unt

2 ceape mari

sare

piper

  1. În untul topit se pune la călit ceapa tocată mărunt, până se înmoaie. Apoi, se adaugă în același vas ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri (dacă sunt prea mari) şi se călesc până scade zeama lăsată.
  2. Într-un alt vas, se dizolvă făina în puţină apă rece, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci călite ciuperci. Se mai adaugă apă caldă, se presară sare şi cu piper şi se amestecă bine, astfel încât făina să nu mai aibă cocoloașe. Se toarnă apoi smântâna și se lasă ciulamaua să fiarbă până începe să se îngroaşe sosul.
  3. Se servește caldă, lângă o porție de mămăligă.

 

Sursă foto: 123rf.com