Ciorbă rusească de varză

ciorba-ruseasca-de-varza

Pentru că este sezonul în care se consumă multă varză vă servesc și eu cu un castron din faimoasa ciorbă rusească de varză!  

Ingrediente pentru ciorbă rusească de varză:

● un rasol de vita cu os și măduvă
● o lingură sare

● o ceapă
● un morcov

● 8 cartofi
● 800 g varză crudă
● un ardei gras

● 5 boabe piper
● 2-3 fire pătrunjel

● 2 foi dafin
● 2 roșii

● smântână, pentru servit

1. Într-o oală cu apă se pun la foc mare rasolul și ceapa întreagă. Se ia spuma și se lasă pe foc 30-40 de minute.
2. Se adaugă morcovul ras, cartofii tăiați cuburi și varza tocată.
3. Se lasă la foc înca 15 minute, se adaugă ardeiul tocat mărunt, piperul, foaia de dafin și roșiile tăiate cuburi.
4. Se potrivește gustul de sare, se mai fierbe alte 10 minute, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă 10 minute și apoi se pu ne pătrunjel. Se servește cu smântână.