Ingrediente pentru ciorbă rusească cu sfeclă:

250 g piept de vită
250 g piept de porc
o sfeclă mare

300 g varză
2 morcovi

2 cepe
3 roșii în bulion
sucul unei lamâi
2 foi dafin

piper
1/2 legatură verdeață, după gust
smântână pentru servit
sare

Pentru servit:

sos de iaurt

1. Carnea tăiată cubulețe se pune la fiert în patru litri de apă și o lingură cu sare. Se lasă la foc mare pâna ce da în clocot, se micșorează focul și se lasă la fiert domol 40 de minute.
2. Apoi, se adaugă cele două foi de dafin și piper și se lasă pe foc până ce carnea este fiartă.
3. Între timp, sfecla se taie cubulețe și se amestecă cu sucul de lămâie. Se taie mărunt și celelalte legume.
4. Se pun toate legumele în oală, peste carne, și se mai lasă la fiert 20 de minute. Se pune verdeața și se servește cu smântână sau iaurt.