Ciorbă dreasă cu smântână

Ingrediente
►o ceapă
►2 dovlecei cu coaja verde
►2 morcovi
►2 ardei
►2 piepți de pui
►300 ml smântână pentru gătit
►2 linguri ulei
►sare ►piper negru
►o legătură pătrunjel
1. Se curăță pieptul de pui și se spală în apă rece. Se pune apoi să fiarbă în apă cu o linguriță de sare. Se curăță de spumă cât este nevoie. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă.
2. Separat, se curăță legumele, se spală și se taie felii mari. Se călesc în puțin ulei, apoi se pun în oala cu pieptul de pui și se lasă să fiarbă la foc mediu.
3. Se verifică dacă au fiert legumele și carnea. Pieptul de pui se scoate, se feliază și se adaugă înapoi în ciorbă. Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se mai lasă câteva minute la fiert.
4. Se bat ouăle bine și se amestecă cu smântâna și cu un polonic din zeama de ciorbă. Se oprește focul și se adaugă smântâna bătută. Ciorba se servește ornată cu pătrunjel proaspăt şi cu pâine ţărănească.

Loading...