Ciorbă deasă de pește

Ciorbă deasă de pește

Așa o ciorbă de pește am mâncat în Grecia. Am refăcut rețeta acasă și iese chiar foarte bine! Este de încercat!

Ingrediente:

  • 350 g cod sau alt pește
  • o ceapă
  • o rădăcină păstârnac
  • un ardei gras
  • un morcov
  • 3 cartofi
  • 150 g măsline
  • 3 roșii în bulion
  • oțet sau zeamă de lămâie
  • sare
  • 1. Se pun la fiert în apa rece cu un praf de sare ceapa, păstârnacul, ardeiul gras și morcovul.
    2. Se lasă 10 minute și se adaugă cartofii. Se fierb și aceștia 10 minute și se adaugă roșiile.
    3. Se lasă la fiert și apoi se adaugă măslinele. Se lasă doar un clocot și se pune peștele.
    4. Se mai ține 5 minute pe foc și se acrește după gust, cu oțet sau cu zeamă de lămâie.

    Sursa foto:Shuttestock