CIORBĂ DEASĂ DE LEGUME

► Ingrediente
► 3 morcovi
►2 cepe
►2-3 ardei diferite soiuri
►100 g fasole verde fideluţă
►300 g fasole albă bob mic
►un litru suc de roşii
►sare
►busuioc verde pentru orant
►o baghetă ţărănească
►3-4 linguri ulei de măsline

► Preparare:
1. Se fierbe fasolea uscată.
2. Ceapa, ardeii, fasolea verde şi morcovii se curăţă şi se spală. Se taie şi se călesc 2-3 minute în ulei de măsline cu sare, apoi se pune apă şi se lasă la fiert.
3. După ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeamă şi se adaugă peste restul legumelor.
4. Se clocoteşte sucul de roşii separat şi se adaugă în ciorbă.
5. Ciorba se potriveşte cu sare şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se taie bagheta felii care se ung cu ulei şi se rumenesc în cuptor. Ciorba se serveşte cu busuioc şi felii de baghetă rumenite.

Loading...