CIORBĂ DE VIŢEL

► Ingrediente
► 500 g carne cuburi de viţel, de gătit
►o ceapă
►un morcov
►o rădăcină pătrunjel
►200 g varză acră
►4-5 roşii în bulion
►un litru zeamă de varză
►câteva fire leuştean
►sare, opţional
►smântână pentru servit

► Preparare:
1. Într-o oală, se fierbe carnea.
2. Se taie mărunt ceapa, iar morcovul şi rădăcina de pătrunjel se taie bastonaşe. Varza se taie fideluţă.
3. Se adaugă legumele în oală şi se fierb 20 de minute. Se pun roşiile în bulion, cu tot cu suc şi jumătate din cantitatea de zeamă de varză. Se lasă să dea un clocot şi apoi se verifică gustul de acru şi sărat. La nevoie, se adaugă şi restul de zeamă de varză.
4. Se lasă să mai dea un clocot şi se stinge focul. Se serveşte cu smântână şi leuştean.

Loading...