Ciorbă de varză acră

ciorbă de varză acră

Ciorbă de varză acră vă aduc astăzi la masă! Pregătiți câte un castronel că vă dau și vouă. Nu păstrez doar pentru mine o așa bunătate! 

Ingrediente pentru ciorbă de varză acră:

● un rasol vită

● o ceapă
● un morcov

● 2-3 cartofi

● 2 foi dafin
● 1/2 căpățână medie varză acră
● o linguriță oțet

● o linguriță ulei

1. Rasolul se pune la fiert în apă. Se spumează și se lasă pe foc 30 de minute. Se adaugă varza murată, spălată și tăiată fideluță și se lasă pe foc încă 30 de minute.
2. Între timp, morcovul se trece prin răzătoare și se călește în ulei. Se pune apoi în oală, odată cu ceapa tăiată
mărunt, cartofii curățați de coajă și tăiați cuburi și foile de dafin.
3. Se lasă la fiert încă 30 de minute, se trage oala de pe foc, se scoate carnea și se curăță de pe os, iar restul ciorbei se
acrește cu oțet.

Trebuie neapărat să faci și această plăcintă cu varză! Să vezi cât de bună este!

Foto: Shutterstock

Încercați și această rețetă de ciorba de varza