Ingrediente

  • 1/2 varză acră, medie
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o rădăcină pătrunjel
  • o felie țelină
  • 3 cartofi
  • o linguriță cimbru
  • 3 linguri ulei
  • 500 ml zeamă de varză
  • patrunjel
  • piper
  • 1. Varza se trece sub un jet de apă rece sau se lasă la desărat.
    2. Se scurge bine, se taie mărunt și se pune la fiert cu ceapă, rădăcina de pătrunjel și țelina curățate și tocate. Între timp, morcovii trecuți prin răzătoare se pun la
    călit în ulei, 5 minute.
    3. Se adaugă morcovul, se pun și cartofii curățați și tăiați cuburi și se lasă la fiert. După ce toate legumele
    sunt fierte, se acrește cu zeamă de varză și după un clocot se oprește focul. Se pun cimbrul, pătrunjelul și piperul și se lasă 10 minute cu capac.

    Sursa foto:Shutterstock