CIORBĂ DE ROȘII CU BUSUIOC

► Ingrediente
► un kg roșii
►o țelină rădăcină
►o rădăcină pătrunjel
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►2 ardei
►2 morcovi
►2 cepe
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►busuioc verde
►parmezan pentru ornat

► Preparare:
1. Se curăță legumele, se spală și se fierb în apă cu o linguriță de sare și cu uleiul de măsline.
2. Separat, se opăresc roşiile. Se decojesc și se pasează.
3. Pasta de roșii se trece prin sită și se pune apoi să clocotească 5-10 minute. Se verifică dacă au fiert restul legumelor. Ceapa și ardeii se dau deoparte, restul se pasează.
4. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi cu sucul de roşii și se mai dă în 2-3 clocote. Se condimentează cu sare şi piper. Se servește cu frunze de busuioc și parmezan.

Loading...