Ciorbă de pui a la grec

ciorbă de pui a- la grec

Am făcut o oală plină de ciorbă de pui a la grec. Este pe aragaz acum și împrăștie prin bucătărie arome și aburi de mâncare bună care merită savurată! 

Ingrediente pentru ciorbă de pui a la grec:

● 3 pulpe de pui

● un morcov
● un fir praz

● un fir țelină
● un cățel usturoi
● un cub concentrat pasăre
● 1/2 legătură pătrunjel
● 100 g orez cu bob rotund
● sare ● piper

Pentru dres:

● 2 ouă

● o lămâie
● o lingură apă

1. Se taie morcovul cubulețe, prazul și țelina rondele și se strivește usturoiul.
2. Într-o oală se pun 2,5 l apă, concentratul de pui, legumele, carnea și usturoiul. Se lasă la fiert 10 minute.
3. Se adaugă orezul, sare și piper și se mai fierbe 15 minute, amestecând.
4. La mixer se amestecă ouăle cu sucul de lămâie și apa și apoi se drege zeama din oală. Se scoate carnea, se îndepărtează oasele și se pune din nou în oala tăiată cubulețe. Se servește cu verdeață deasupra.

S-ar putea să vă placă și..