CIORBĂ DE PORC CU HREAN

CIORBĂ DE PORC CU HREAN

Ți-e poftă de o ciorbă fierbinte, cu un gust puternic? Încearcă ciorba noastră de porc! Hreanul te va face să transpiri și să mai ceri o porție!

Ingrediente:
500 g piept de porc
3 cartofi
2 morcovi
o ceapă
o ţelină
100 g mazăre congelată
½ legătură pătrunjel
200 g tăieţei
o lingură ulei
300 ml zeamă de varză

Pentru servit:

smântână

2 linguri hrean ras

► Preparare:
1. Se taie mărunt ceapa, morcovii rondele şi rădăcina de ţelină cubuleţe şi se pun la călit în ulei. Se adaugă pieptul de porc tăiat cubuleţe şi apoi se toarnă un litru de apă. Se lasă la fiert 15 minute. După acest timp se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi mazărea congelată.
2. Când cartofii au fiert, se pun tăieţeii şi zeama de varză şi se mai completează cu apă.
3. După ce totul a fiert, se adaugă pătrunjel fin tocat, se trage de pe foc şi se acoperă cu un capac pentru 10 minute. Se serveşte cu hrean ras și cu smântână.

 

Sursă foto: 123rf.com