Ciorbă de porc

Ciorbă de porc

Cât încă este frig afară ne încălzim în fața unei ciorbițe de porc. După rețeta asta facem mereu ciorba de porc și tot timpul iese gustoasă! Voi ce rețetă folosiți?

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc
  • un morcov
  • o rădăcină păstârnac
  • un ardei gras
  • o felie dintr-o rădăcină de țelină
  • o ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 250 ml zeamă de varză
  • 4-5 roșii în bulion
  • verdeață, după gust
  • 1. Picioarele de porc bine spălate se pun la fiert în apă și se lasă aproximativ 30 de minute.
    2. Între timp, toate legumele se taie mărunt.
    3. Carnea se scoate de pe oase și se lasă deoparte, iar legumele se pun la fiert în zeama în care au fiert picioarele. Se lasă 10 minute și apoi se adaugă cartofii.
    4. Când cartofii au fiert se pun roșiile, zeama de varză și ciorba de porc se lasă pe foc încă 10 minute. Se aduce cu verdeață la masă.

    Sursa foto:Shutterstock