Ciorbă de pește cu leuștean

ciorba de peste cu leustean

Ciorbă de pește cu leuștean am mâncat săptămâna trecută când am vizitat o mânăstire. Am aflat de la măicuțe rețeta pe care ele o folosesc de multe generații. 

Ingrediente pentru ciorbă de pește cu leuștean:

● capul și coada unui pește
● o ceapă

● o legătură ceapă verde
● 2 ardei grași

● un morcov
● o felie generoasă dintr-o rădăcină de țelină

● 3 cartofi

● 2 lămâi
● o legătură mărar

● câteva fire leuștean
● 2 linguri ulei

● sare

● un ardei iute

1. Toate legumele, în afară de cartofi și ceapa verde, se taie mărunt și se călesc în ulei.
1. Se presară cu sare, se lasă se se înmoaie și apoi se toarnă doi litri de apă.
3. Când legumele sunt fierte pe jumătate, se pun cartofii tăiați cuburi.
4. Se lasă și aceștia 10 minute la fiert, se adaugă peștele și, eventual, apă și se continuă fierberea. După ce peștele a fiert, se acrește cu sucul unei lămâi, iar a doua se taie rondele, care se pun în oală.
Se taie ceapa verde mărunt și se pune în oală și apoi se pun și verdețurile. Se potrivește foarte bine cu ardei iute.

Dacă ești fan pește îți recomand și aceste rulouri de pește cu sos de roșii!