Ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare

Cred că au trecut câteva luni de când nu am mai făcut o ciorbă de perișoare și familionul mi-a cerut-o insistent. Eu după rețeta asta o fac!

Ingrediente

● 500 g carne tocată
● 6 linguri orez
● 2 cepe
● un morcov
● un ardei gras
● o rădăcină pătrunjel
● o rădăcină păstârnac
● o felie dintr-o rădăcină țelină
● 4 linguri ciuperci feliate
● 50 g paste
● 2 albușuri
● 300 ml zeamă de varză
● câte 1/2 legătură mărar și pătrunjel
● un praf sare

1. Morcovul, ceapa, ardeiul, țelina, păstârnacul, pătrunjelul se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se pun la fiert în aproximativ 3 litri de apă. Ciupercile se trec sub un jet de apă și se adaugă și ele.
2. Trei linguri de orez se fierb 5 minute, se scurg și se amestecă apoi cu carnea tocată, albușurile, verdeața, sarea. Cu mâna umedă se formează perișoarele, care se pun, împreună cu restul de orez, peste legumele fierte. Se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
3.  Ciorba de perisoare se acrește cu zeama de varză, se pun pastele și se mai lasă să dea un clocot.