Ciorbă de murături

ciorbă de murături

Dacă nu ați terminat murăturile din cămară este cazul să le dați de cap și să le transformați într-o ciorbă de murături. O ciorbiță acră este binevenită! 

Ingrediente pentru ciorbă de murături:

● 500 g murături asortate în saramură

● o ceapă
● un morcov

● un ardei gras
● o felie dintr-o rădăcină de țelină
● o rădăcină pastârnac
● o rădăcină pătrunjel

● 4 cartofi
● 3 roșii în bulion

● smântână
● verdeață, după gust

1. Toate murăturile se taie cuburi mici și se pun la fiert în 2,5 litri de apă.
2. Se lasă 20 de minute la fiert și apoi se pun ceapa, morcovul, ardeiul gras și rădăcinoasele, curățate, spălate și tăiate. Se lasă 10 minute pe foc și apoi se pun cartofii, curățați și tăiați cubulețe.
3. După ce și aceștia s-au fiert, se adaugă roșiile și se mai lasă 5 minute pe foc. Se aduce la masă cu verdeață și smântână.