Ciorbă de lobodă

loboda

E vremea pentru a savura delicioasa ciorbă de lobodă! Este ideală în post, dacă renunțăm la oul bătut.

  • 8 legături lobodă
  • o legătură ceapă verde
  • 2-3 cartofi
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un păstârnac
  • o rădăcină țelină
  • o legătură leuștean
  • borș, pentru acrit
  • ulei
  • un ou, opțional
  1. Se curăță loboda de codițe, se spală în mai multe ape și se lasă la scurs.
  2. Legumele se spală bine, se toacă și se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare.
  3. Loboda se taie fin și se călește un pic în ulei.
  4. Peste legumele fierte se adaugă loboda călită și leușteanul tocat mărunt și se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se acrește apoi cu borșul dat într-un clocot, separat. În funcție de preferințe, ciorba se poate drege cu un ou bătut, când încă fierbe, astfel încât să formeze „zdrențe” de ou. Ciorba de lobodă se presarată cu leuștean proaspăt.

Sursă foto: Shutterstock