CIORBĂ DE LEGUME CU CRUTOANE

► Ingrediente
► 3 cartofi
► 2 cepe
► o rădăcină țelină
► 2-3 ardei capia
► 2-3 morcovi
► 3 roșii
► 500 ml borș
► 3 lingurițe ulei de măsline
► sare
► piper măcinat
► o legătură pătrunjel
► o baghetă
► ulei de măsline
► 2-3 căţei usturoi

► Preparare:
1. Se curăță legumele, se spală și se taie mărunt. Cartofii și roșiile se pun mai târziu, deoarece fierb mai ușor.
2. Se fierb legumele în apă cu sare la foc potrivit. Se adaugă uleiul și se acoperă cu capacul.
3. Se taie bagheta cubulețe, care se presară cu ulei, sare și mujdei și se bagă în cuptorul încins să se rumenească.
4. Între timp, se clocotește borșul, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun să fiarbă în oală cu restul legumelor și, după ce s-a făcut ciorba, se servește cu crutoane.

Loading...