Ciorbă de legume

Ingrediente
►un dovlecel
►200 g fasole verde fideluță
►2 ardei
►o ceapă
►1-2 morcovi
►o țelină mică (rădăcină+ frunze)
►200 g dovleac dulce
(turcesc)
►200 g broccoli
►300 ml suc de roșii
►100 g ciuperci
►sare
►piper
►3-4 frunze țelină
►o legătură pătrunjel
►2-3 lingurițe ulei de măsline
1. Se  curăță dovleacul și se pune să fiarbă în apă cu puțină sare și ulei de măsline. Broccoli și fasolea se opăresc separat, în altă oală, în apă clocotită cu sare.
2. Se curăță restul legumelor, adică morcovii, ceapa, țelina, ardeii și dovlecelul și se adaugă pe rând în oală. Fasolea fideluță și broccoli, fierte în prealabil, se taie între timp mărunt și se pun şi ele în oală.
3. Ciupercile se curăţă, se spală și se taie mărunt. Se călesc în ulei și apoi se zdrobesc cu blenderul. Crema de ciuperci se adaugă în oală și se fierbe la foc potrivit.
4. Spre sfârșit, se toarnă sucul de roșii, se potrivește ciorba cu sare și piper și se servește ornată cu țelină și pătrunjel verde, tocate mărunt. Se mai poate servi cu pâine coaptă pe vatră sau cu crutoane aromate cu usturoi.

Loading...