CIORBĂ DE DOVLECEI

► Ingrediente
► 3 dovlecei
► 3-4 lingurițe ulei de măsline
► 2-3 legături ceapă verde
► o legătură morcovi
► o legătură mărar
► o legătură pătrunjel
► zeama de la 1-2 lămâi
► 300 ml iaurt
► sare
► piper

► Preparare:
1. Se curăță ceapa și morcovii, se dau pe răzătoare sau se toacă mărunt și se călesc în uleiul de măsline. După ce s-au înmuiat la foc mediu, se adaugă un litru de apă fiartă și se lasă să clocotească.
2. Separat, se curăță dovleceii, se spală și se taie cubulețe. Se adaugă în ciorbă și, dacă este prea groasă, se mai pune apă fiartă.
3. După ce s-au fiert legumele, se adaugă verdeața tocată mărunt și zeama de lămâie. Se condimentează cu sare şi piper și se servește cu iaurt.

Loading...