CIORBĂ DE CIUPERCI

► Ingrediente
► 400 g ciuperci
► 4 cartofi
► 2 morcovi
► 2 ardei capia
► 1-2 cepe
► 2-3 linguri ulei de măsline
► sare
► piper
► o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se curăță ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în apă cu sare, 30 de minute. Se scot cu spumiera în sită şi se lasă să se scurgă.
2. Ciupercile fierte se pun în oala pentru ciorbă și se călesc 2-3 minute în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa tocată și apa.
3. Cartofii, morcovii și ardeii se curăţă și se adaugă în ciorbă. Se lasă să fiarbă la foc mic.
4. După ce au fiert legumele,  se pune sare și piper și se mai dă într-un clocot. Se servește cu pătrunjel și ardei capia.

Loading...