CIORBĂ DE CEAPĂ CU ROȘII

► Ingrediente
► 4 cepe albe
► 2 cepe roșii
► un kg roșii
► o țelină
► 2 morcovi
► frunze de țelină
► o legătură pătrunjel
► sare
► piper
► o lingură boia dulce
► 2 linguri ulei de măsline
► 200 ml smântână

► Preparare:
1. Se curăță și se spală ceapa, morcovii și țelina. Ceapa se taie solzișori, iar morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare. Se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline și se adaugă sarea, piperul, boiaua dulce și un litru şi jumătate de apă. Se fierbe la foc mic.
2. Separat, se spală roșiile, se opăresc și se decojesc. Se pasează cu blenderul.
3. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roșii și se mai lasă să clocotească câteva minute. Se servește cu țelină, pătrunjel verde și smântână.

Loading...