Ciorbă de cartofi cu afumătură

ciorba-de-catofi-cu-afumatura

Există ciorbe pe care le fac mai mult iarna iar această ciorbă de cartofi cu afumătură este una dintre preferatele familie mele! 

Ingrediente pentru ciorbă de cartofi cu afumătură:

● 4 cartofi

● o ceapă
● o felie dintr-o rădăcină de țelină
● un morcov

● un ardei gras
● 3 roșii în bulion
● un cârnat afumat
● 500 ml zeamă de varză
● 2 linguri ulei

● leuștean

1. În ulei se pune cârnatul tăiat la rumenit. Se scoate și în același ulei se pune morcovul ras, la călit.
2. Când s-a înmuiat, se adaugă țelina, ceapa, ardeiul gras – curățate, spălate și tăiate – și se lasă un minut la călit, apoi se toarnă apa.
3. Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă cartofii cuburi și se mai fierbe 20 de minute.
4. Între timp, se clocotește zeama de varză și se toarnă peste cartofi odată cu roșiile și cârnații. Ciorba de cartofi cu afumătură se lasă încă 5 minute la fiert. Se aduce ciorba la masă cu leuștean.

Sursa foto:Shutterstock