CIORBĂ DE CARTOFI

► Ingrediente
► 6 cartofi
►2 cepe
►2 ardei
►4 roşii
►un litru borş
►leuştean
►2-3 morcovi
►2 linguriţe ulei de
floarea-soarelui
►sare
►piper negru măcinat

► Preparare:
1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sarea şi uleiul de floarea-soarelui.
2. Separat, se strecoară borşul şi se opăreşte. Se dă în câteva clocote şi se adaugă frunzele de leuştean, pentru aromă.
3. Cartofii se pun spre final, ca să nu se zdrobească. Se adaugă sare şi piper. Roşiile se opăresc şi se pasează.
4. După ce au fiert toate legumele, se adaugă borşul fiert şi sucul de roşii. Se serveşte ornată cu leuştean.

Loading...