Ciorbă de burtă

Cum să faci o ciorbă de burtă delicioasă

Sățioasă și extrem de gustoasă, tradiționala ciorbă de burtă poate fi extrem de ușor de preparat. Iată o rețetă de ciorbă de burtă cu care nu ai cum să dai greș!

Ingrediente:
1,5 kg burtă de vită
2 oase de vită, cu tendoane
4 morcovi
4 felii ţelină
2 cepe
o rădăcină de pătrunjel
4 căţei de usturoi
un pahar mare de smântână
3 gălbenuşuri
oţet după gust
sare

Mod de preparare :
1. Burta şi oasele se pun la fiert în apă şi, după ce au dat un clocot, se aruncă apa, burta şi oasele se spală şi se pun din nou la fiert în apă călduţă.
2. Se adaugă rădăcinoasele tăiate bastonaşe, ceapa doar crestată, se acoperă oala şi se lasă la fiert până când burta este extrem de moale, iar tendoanele de la oasele de vită devin gelatinoase.
3. După fierbere, legumele se aruncă, iar burta şi oasele se lasă puţin să se răcească şi apoi se taie fâşii, iar oasele se curăţă de tendoane. Zeama în care au fiert se strecoară şi se pune din nou în oală cu fâşiile de burtă şi tendoanele. Se mai lasă la fiert un sfert de oră şi apoi se stinge focul.
4. Gălbenuşurile se freacă cu smântâna şi usturoiul pisat şi apoi se subţiază cu zeamă din oală. Se amestecă şi se toarnă în oală. Se potriveşte gustul de oţet şi de sare şi apoi se aduce la masă cu oţet, smântână şi ardei iute.

Sursă foto: ThinkstockPhotos