Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Asta este rețeta de ciorbă de burtă care iese la oricine dacă o respectă. Nu știu pe nimeni să fi dat un rateu cu rețeta asta de ciorbă de burtă!

:Ingrediente:

  • 1,5 kg burtă de vită
  • 1,5 kg oase de vită
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • un ardei gras roșu
  • o rădăcină pătrunjel
  • o rădăcină păstârnac
  • o țelină
  • 250 g smântână
  • piper
  • 4 gălbenușuri
  • o lingură făină
  • usturoi
  • oțet
  • sare
  • 1. Oasele și burta se opăresc în apă clocotită cu sare și apoi se aruncă apa.
    2. Se pun din nou la fiert într-o oală mare, se ia spuma și apoi se adaugă morcovii, ceapa, ardeiul, pătrunjelul,
    păstârnacul și țelina. Se lasă aproximativ două ore la fiert, se scot oasele și burta, zeama se strecoară. Se lasă ardeiul în zeama de ciorbă pentru culoare.
    3. Gălbenușurile se freacă cu făina și se adaugă smântâna. Zeama se pune pe foc, când s-a încălzit se ia un polonic și se toarnă peste amestecul cu ouă. Se amestecă și se toarnă apoi în oală, amestecând continuu pentru a nu se tăia. Se pune burta tăiată fâșii. Se mai lasă ciorba să dea un clocot și se aduce la masă cu piper, mujdei de usturoi, alături, și oțet.

    Sursa foto:Shutterstock