Ciorbă cu perișoare din pește

Ciorbă cu perișoare din pește

Într-un sătuc de pe lângă Tulcea am mâncat pentru prima dată o ciorbiță cu perișoare din pește. Mult mi-a mai plăcut și când am invitați la masă amatori de pește o fac cu mare drag!

Ingrediente

  • 400 g pește
  • 50 g orez
  • 200 g morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 100 g țelină rădăcină
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 200 g roșii
  • 50 g bulion
  • 50 g pesmet
  • 1 legătură leuștean
  • 4 fire pătrunjel
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Se pune apa la fiert cu sarea și cu uleiul. Între timp se spală și se curăță toate legumele. Tocăm ceapa și ardeiul mărunt, apoi tocăm morcovul, pătrunjelul rădăcină și țelina.
    2.Păstrăm jumătate de ceapa, pentru perișoare. Cand fierbe apa, punem ceapa și ardeiul la fiert. După 10 minute se adaugă morcovii, țelina și pătrunjelul radacina. Cat timp fierb legumele, se dă peștele prin mașina de tocat împreună cu ceapa păstrată. Carnea se trece de două ori prin mașina de tocat carne. Orezul fiert și răcit se adaugă peste carnea de pește. Potriviți compoziția de sare și piper și apoi adăugați pesmet până obțineți o compoziție destul de densă din care puteți modela perișoarele.
    3. Tăiem roșiile cubulețe mici și le punem la fiert. După 10 minute se adaugă și perișoarele, una câte una. Focul se dă la minim.
    4.Când se ridică perișoarele la suprafață se adaugă bulionul și pătrunjelul tocat.
    5. Ciorba de perisoare se poate acri când se aduce la masă sau se poate servi ca atare.

    Copyright: rawlik / 123RF Stock Photo