Ciorbă cu legume

►un rasol alb de vită
►4 morcovi
►o țelină
►2 cepe
►2 ardei
►1-2 cartofi
►un dovlecel
►porumb
►2-3 roșii
►o rădăcină pătrunjel
►sare
►piper
►o linguriță boia dulce
►500 ml borș
►300 ml suc de roșii
►150 ml smântână pentru gătit
►o legătură leuștean
1. Se spală bine rasolul, se curăță de pielițe și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare. Se fierbe la foc mic și, când începe să clocotească, se ia spuma. 
2. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe sau rondele. Se pun în ciorbă, se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă. Se adaugă 2-3 boabe de piper și o linguriță de boia dulce.
3. În timp ce fierbe ciorba, se strecoară borșul și se pune la fiert într-un ibric. Se lasă să clocotească puţin iar, la sfârșit, se adaugă 2-3 frunze de leuștean. Se verifică dacă a fiert carnea și se scoate în sită să se răcorească.
4. Carnea de vită se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă. Se pune borșul, sucul de roșii și se servește cu smântână și cu leuștean proaspăt tocat.

Loading...