CIORBĂ CU LEGUME

► Ingrediente
► 300 g fasole verde păstăi
► 200 g broccoli
► 3 cartofi
► 2 ardei capia
► 3 morcovi
► o legătură ceapă verde
► 2 lingurițe ulei de măsline
► sare
► piper mozaic
► o legătură pătrunjel
► 2-3 frunze țelină
► zeama de la o lămâie

► Preparare:
1. Se curăță fasolea păstăi și bucheţelele de broccoli. Se opăresc în apă cu sare 30 de minute, se scot în sită și se stropesc cu zeamă de lămâie.
2. Se spală ceapa, morcovii și ardeii, se curăță și se taie bucăți.
3. Între timp, se pune apă să fiarbă și se adaugă sarea, uleiul și piperul. Se lasă să clocotească, se adaugă 3-4 frunze de pătrunjel și țelină și se dau în clocot câteva minute. Se pun legumele și se mai dau în câteva clocote. Ciorba se servește ornată cu pătrunjel și țelină.

Loading...