Ingrediente:

  • 2-3 cartofi
  • 2-3 castraveți murați
  • 2 morcovi
  • 2-3 rosii în bulion
  • o rădăcină pătrunjel
  • o felie țelină
  • un ou
  • 2 linguri smântână
  • o legatură mărar
  • 1. Castraveții tăiați felii și celelalte rădăcinoase,
    fără cartofi, se pun la fiert cu apă
    rece. Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie
    legumele și apoi se adaugă cartofii și roșiile.
    Se continuă fierberea.
    2. Între timp, oul se bate cu smântână, se
    adaugă puțină zeamă din oală, se amestecă
    și se toarnă apoi tot conținutul în oală,
    dregând astfel ciorba.
    3. Se trage de pe foc, se pune mărarul, se
    acoperă și se lasă 10 minute înainte de a
    aduce la masă.

    Sursa foto: Shutterstock