CIORBĂ CU CASTRAVEŢI ACRI

► Ingrediente
► 6 cartofi cu coaja roşie
► 2 morcovi
► un ardei verde
► un ardei roşu
► 2 cepe
► o legătură mărar
► 6 castraveţi acri din saramură
► sare
► piper
► o linguriţă ulei de măsline
► o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se curăţă şi se spală legumele în 2-3 ape. Se taie mărunt, se călesc în ulei, apoi  se pun să fiarbă în apă.
2. Se spală bine cartofii, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă spre final, ca să nu se înmoaie prea tare în ciorbă.
3. După ce au fiert legumele, se adaugă castraveţii acri tăiaţi rondele, sare, piper şi verdeaţa.
4. Ciorba se mai dă în câteva clocote şi apoi se poate servi ornată cu pătrunjel sau cu mărar. Se poate servi şi cu smântână.

Loading...