Ciorbă ardelenească de porc

Ciorbă ardelenească de porc

Vă servesc cu o ciorbă ardelenească de porc? Este delicioasă și are gust adevărat de mâncare ardelenească! 

Ingrediente:

● un kg oase afumate de porc
● 2 cepe

● 2 morcovi
● 4-5 cartofi

● 2 gălbenușuri
● 125 ml smântână
● 2 lingurițe făină
● oțet ● tarhon
● 3-4 fire mărar ● sare

 

1. Oasele se pun la fiert în apă rece și, după primul clocot, se aruncă apa.
2. Se pun din nou la fiert și se lasă 20 de minute.
3. Apoi se pun ceapa, morcovii și cartofii, curățate, spălate și tăiate după preferințe. Se lasă la fiert în continuare.
4. Se amestecă gălbenușurile cu făina, sare și smântână, se pune un polonic din zeama din oală, se amestecă și apoi
se toarnă în oala de ciorbă compoziția amestecând mereu. Se lasă pe foc mic încă 10 minute. Se trage oala de pe foc, se pun tarhonul și mărarul tocate mărunt și se acrește cu oțet.

Libertatea iti ofera mult mai multe idei de ciorbe de post!

Sursa foto:Shutterstock

Încearcă și următoarea rețetă de ciorba radauteana