Ingrediente

  • un ciolan de porc
  • 4 mere aurii
  • 2 morcovi
  • o rădăcină pătrunjel
  • boabe de piper
  • 2 frunze dafin
  • o lingură miere
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1. Ciolanul bine curăţat se pune la fiert cu piper şi foi de dafin şi se lasă o oră. Se spumează.
    2. Apoi, şoriciul se crestează şi se unge ciolanul cu miere, aşezându-l într-o tavă de cuptor.
    3. Se presară sare şi piper, se toarnă vinul şi uleiul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
    4. După acest timp, se pun merele tăiate pe din două, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Se mai lasă 30 de minute și se aduce la masă când s-a rumenit frumos.

    Sursa foto:Shutterstock