Ciolan cu soté de mazăre și cartofi

►1 kg ciolan afumat de porc
►500 g mazăre
►3-4 morcovi
►2 cepe roșii
►sare
►foaie de dafin
►piper negru măcinat și boabe
►o linguriță boia dulce
►cimbru uscat și măcinat
►20 ml ulei de floarea-soarelui
1. Bucata de ciolan se spală în apă călduţă şi se rade cu cuțitul, pentru a îndepărta orice urmă de fum. Se pune apă într-o oală, se adaugă sare și se lasă să fiarbă în clocot.
2. Se pune ciolanul la fiert, se adaugă piper, boia și foaie de dafin. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă apa brusc. Dacă se face spumă, se curăță cu spumiera.
3. Se curăță ceapa roșie, se spală și se toacă solzișori. Se călește în uleiul de floarea-soarelui și, după ce s-a înmuiat și a devenit lucioasă, se ia de pe foc. Se curăţă morcovii, se spală și se taie rondele. Se amestecă cu ceapa călită.
4. Mazărea fiartă se scoate din conservă, se clătește bine sub jetul de apă și apoi se pune în cratiţă. Se adaugă 150 ml apă clocotită și se fierbe la foc mic. După ce a fiert ciolanul, se scoate cu spumiera şi se serveşte împreună cu soteul de mazăre.

Loading...