CIOLAN CU ROZMARIN ȘI ARDEI

► Ingrediente
► un kg ciolan semiafumat
► 100 ml vin
► 8 ardei capia
► o ceapă roșie
► 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat și boabe
► 2-3 foi de dafin
► o linguriţă boia
► 250 ml suc de roșii

► Preparare:
1. Se dezosează ciolanul.
Se pune în tavă cu ulei şi vin, apoi se condimentează cu boia, sare, dafin şi piper. Se acoperă cu un capac și se bagă în cuptorul încins.
2. Separat, se șterg ardeii și se pun pe plită să se coacă. După ce s-au copt, se presară sare și se acoperă cu o folie pentru a se curăța mult mai ușor.
3. Ceapa se taie și se călește 2-3 minute în tigaie. Se adaugă fâșiile de ardei copt și se servesc împreună cu ciolanul ușor rumenit.

Loading...