● 125 g ciocolată de menaj

● 125 g unt

● 125 g zahăr
● 3 ouă

● un plic praf de copt
● un praf sare

Pentru decor:

● 100 g ciocolată neagră

● 100 ml frișcă lichidă
● 2 linguri fulgi de migdale
● zahăr pudră

Preparare:

1. Se topește ciocolata la bainmarie. Apoi se amestecă bine cu făina, praful de copt, zahărul, sarea, gălbenușurile și untul topit. Se adaugă albușurile bătute spumă și se toarnă apoi aluatul într-o formă de copt unsă cu unt.
2. Se dă la cuptor timp de 25de minute și apoi se lasă să se răcească în totalitate.
3. Se înfierbântă frișca și se toarnă peste ciocolata, se lasa 5minute și apoi se amestecă. Se toarnă glazura peste tort și se lasă să se răcească și aceasta. Apoi se presară cu zahăr pudră și se pun fulgii de migdale.

Sursa foto:Shutterstock