Îngrijite corect, florile de ciclame vor trăi câteva luni, în spații reci și bine luminate, precum un balcon închis, ferit de ger și curent. Iar plantele pot încă trei sau patru ani după ce le-ai cumpărat și pot înflori în fiecare iarnă.

Lumina, cel mai important factor pentru florile de ciclame

Trebuie să știi că familia ciclamelor este foarte numeroasă, iar aceste plante au diverse perioade de înflorire, în funcție de proveniența lor. Ciclamele din zonele nordice înfloresc toamna și iarna, cele din zonele mediteraneene înfloresc primăvara. Dar tuturor le place răcoarea.

În sezonul în care fac flori, aceste plante trebuie să aibă multă lumină, dar niciodată soare direct sau căldură. Un balcon orientat către răsărit, ferit de îngheț, și răcoros este cea mai bună alegere.

Umiditatea crescută

Ciclamele au nevoie de apă mai multă decât alte plante. Dacă sunt tufe mari și bine dezvoltate, cu zeci de boboci, trebuie să le pui apă zilnic la rădăcină. Dacă vezi că frunzele încep să se lase și par să se ofilească, pune-le imediat apă. Dar ai grijă să pui ghiveciul pe niște bucăți de ceramică, astfel încât apa să se scurgă ușor în farfurie. Dacă rădăcinile stau prea mult în apă, încep să putrezească. Și ține minte ca apa să fie dedurizată, aceasta este cea mai indicată!.

Ce faci după ce se ofilesc

După ce se ofilesc și florile, și frunzele, se întrerupe udarea, astfel încât bulbii să intre în repaus pentru cel puțin o lună sau 3 luni de zile. Bulbii se transplantează apoi în pământ de flori și se udă, începând din primăvară pentru a încolți din nou.

Ce fel de pământ are nevoie ciclama

Această plantă care are tuberculi are nevoie de un pământ foarte hrănitor, compus din turbă, pământ de flori și câteva linguri de nisip. Ciclama este pretențioasă în privința pământului. Dacă nu este suficient de gras și hrănitor, nu va mai înflori.

Fertilizatori

Pentru o înflorire bogată, este nevoie de fertilizatori sub formă de batoane cu eliberare lentă. Caută fertilizatorii pentru plante decorative prin flori, care se administrează doar când apar bobocii. Florile bolnave sau frunzele ofilite se rup imediat prin răsucire de la baza bulbului.

sursa foto: 123rf.com