Chipul tău și sănătatea. Ce probleme de sănătate se văd pe fața ta!

ce probleme de sanatate se vad pe chipul tău

Chipul tău este o reflexie a întregii tale vieți. În medicina tradițională chineză, organele importante corespund cu anumite zone pe chipul tău și multe probleme de sănătate pot fi prezise urmărind culoarea tenului, buzele sau ochii.

Arta de a citi pe chipul unui om s-a dezvoltat de acum 3000 de ani în China, iar tămăduitorii din vechime au acumulat cunoștințe prețioase care s-au transmis până azi.

Medicii de azi confirmă cea mai mare parte a vechilor teorii și sunt de acord că anumite semne de pe chipul tău te pot avertiza asupra problemelor de sănătate.

Ce legătură este între chipul tău și sănătatea organelor interne

Conform principiilor medicale chinezești, fața este o oglindă pentru cele mai importante organe interne. Obrajii sunt corelați cu plămânii, gura și buzele sunt corelate cu stomacul și toate componentele sistemului digestiv, iar rinichii și ficatul cu ochii.

Nasul și partea superioară a obrajilor reflectă activitatea cardiacă. Iar bărbia este legată de partea inferioară a abdomenului, unde se găsesc vezica, organele excretoare și sistemul reproductiv.

Ce semne trebuie să urmărești pe chipul tău

Cum depistezi problemele cu stomacul și intestinele

Dacă bărbia este umflată și roșie, este posibil să fie un blocaj în sistemul digestiv, care nu reușește să absoarbă nutrienții și să elimine complet toxinele. De multe ori, bărbia ușor umflată arată probleme cu constipația.

De asemenea, buza inferioară umflată sau apariția unor iritații trecătoare în colțurile gurii arată tot probleme cu digestia și eliminarea toxinelor. Inflamația buzelor mai poate fi legată și de probleme hormonale, boli de natură sexuală sau probleme de fertilitate.

Dacă buzele sunt înconjurate de o nuanță ușor gălbuie, îți arată că ai putea avea probleme cu colonul.

Problemele cu ficatul

Problemele de vedere, mai ales slăbirea vederii la distanță, sunt corelate și cu o activitate leneșă a ficatului. De asemenea, dacă albul ochilor devine ușor gălbui sau apar vinișoare roșii inestetice, ele pot trăda oboseala cronică și boli de ficat.

Cearcănele vineții din jurul ochilor demonstrează că mănânci prea gras și prea condimentat sau ai probleme cu ficatul și stomacul.

Durerile de cap, localizate în partea inferioară, liniile și petele de pe frunte sau o linie adâncită între sprâncene arată și ele că ai un ficat sau o bilă mai leneșă, care ar putea suferi pe viitor de afecțiuni cronice.

Problemele cu rinichii

Când zona sensibilă de sub pleoapă inferioară este tot mai des umflată și capătă o nuanță albăstruie, se pare că rinichii nu mai fac față să curețe organismul. Poate că nu te hidratezi corect sau mănânci prea sărat și prea dulce.

Când ochii sunt roșii, chiar dacă ai dormit suficient, înseamnă că glandele suprarenale sunt suprasolicitate și trebuie să urmezi o dietă echilibrată și să te hidratezi corect.

Problemele cardiace și de circulație

Un nas inflamat și roșu poate avertiza asupra problemelor de circulație. Inima este solicitată prea mult, fie că bei alcool sau băuturi energizante, fie că ai o concentrație prea mare de colesterol care începe să se depună pe artere.

Iritațiile de la baza nasului, dacă nu sunt cauzate de cosmetice sau alergii sezoniere, pot fi și ele corelate cu o activitate cardiacă slabă.

sursa foto: 123rf.com