Chinezii anunță nașterea primilor copii modificați genetic, în laborator, practic niște cobai. Sunt imuni la o boală a secolului

s-au nascut primii copii modificati genetic

Un cercetător chinez a anunțat că s-au născut primii copii modificați genetic. Este vorba despre gemenele Lulu și Nana, concepuți prin fertilizare in vitro, asupra căror gene s-a intervenit pentru a fi imuni la HIV, respectiv SIDA.

 Omul de știință He Jiankui susține că fetițele s-au născut acum câteva săptămâni și că sunt la fel de sănătoase ca oricare alți bebeluși.

Concret, în cadrul acestui acestui experiment, unul extrem de controversat, în momentul în care s-a format embrionul, ADN-ul a fost modificat. S-a acționat asupra genei CCR5, pe care virusul HIV o atacă atunci când infectează corpul uman.

Practic, cele două fetițe sunt niște cobai și întregul experiment este criticat la nivel mondial, fiind considerat unul lipsit de etică și moralitate.

De altfel, cercetătorul care s-a ocupta de acest proiect, școlit în SUA, s-a întors în țara natală pentru a-l pune în practică, în America fiind interzisă această practică. Înainte de a lucra pe embrioni umani, acesta s-a antrenat pe unii provenind de la șoareci și de la maimuțe.

Vezi și O vedetă recunoaște deschis că ambii săi copii sunt rezultatul fertilizării in vitro. Pe calea bătătorită nu a funcționat

Citește și: